sâmbătă, 16 iulie 2011

VIOLET



 

Pentru unii iubirea e un sentiment, o joaca, pentru altii un destin. Iubirea... e magie. Esti vrajit, zbori, visezi... vrajesti si tu... o vraja aievea, deschizi inimi incuiate cu lacate de uitari. Iubirea face totul... desi sunt uneori si nori. Se plange din iubire si uneori fulgera, dar intotdeauna exista acel albastru ce tine in brate soarele, intr-un cer ce ne promite nemurirea. Iubirea noastra punte intre sufletul meu si al tau... iubirea noastra a unit doua lacrimi, nascand o singura inima. Doua lacrimi, doua lumi... nu se poate trai fara iubire. 
Publicat de coryta 

 

George Bacovia - Amurg Violet 

Amurg de toamna violet ...
Doi plopi, în fund, apar în siluete
-- Apostoli în odajdii violete --
Orasul e tot violet.

Amurg de toamna violet ...
Pe drum e-o lume lenesa, cocheta;
Multimea toata pare violeta,
Orasul tot e violet.

Amurg de toamna violet ...
Din turn, pe câmp, vad voievozi cu plete;
Strabunii trec în pâlcuri violete,
Orasul tot e violet.
 

 

Iubeste-ma 

Eu nu te cunosteam. Tu nu ma cunosteai. Eu nu aveam nevoie de tine. Tu nu aveai nevoie de mine. Eu nu eram decat un vis, aidoma miilor de vise ce-ti tulburasera ani la rand, noptile. Dupa ce mi-ai citit sufletul am stiut cata nevoie avem unul de celalalt. Tu esti pentru mine fara seaman pe lume. Eu sunt pentru tine fara seaman pe lume. Pasii tai ma cheama ca o melodie... mi-au imblanzit inima. Nu cunoastem decat ceea ce iubim. Oamenii nu mai au timp sa cunoasca nimic. Cumpara lucruri de-a gata de la negustori. Cum nu exista negustori de iubire, oamenii nu mai au timp pentru iubire. Daca vrei cu adevarat sa fi iubit, iubeste-ma! Limpede nu vezi decat cu inima. Ochii nu pot patrunde in miezul lucrurilor si devii de-a pururi raspunzator doar pentru ceea ce iubesti. Suntem doua vise in vant in zori de zi la poarta iubirii... lumina cand va vrea sa ne trezeasca, acoperiti sa fim de fericire. 
Publicat de coryta 

 

Simplu

Sunt o femeie obisnuita. Ochii mei nu se scalda in vreo culoare deosebita. Trupul meu arata ca al celorlalte femei si nu ne despart ca infatisare decat niste fasii de materiale, niste vise, un univers interior. Marea taină a existenţei noastre nu constă în a trăi, ci în a ştii pentru ce trăieşti. Să trăieşti şi să-ţi judeci propria viaţă: care om este în stare de ambele? Nu pot schimba lumea asa cum as vrea, pot doar sa o las sa ma schimbe dupa cum vrea ea. Nu mai pot sa redevin copil si nici sa fiu naiva ca sufletul sau. Nu stiu sa fac un barbat sa ma considere viata lui, dar cand il iubesc il pun in centrul propriului univers. Am inceput sa imbatranesc si mi-a disparut dorinta de a schimba lumea. Imi doresc doar de a-mi gasi locul in lumea aceasta. Nu sa ma iubeasca toti, ci cei pe care ii iubesc eu. Nu sa ma planga posteritatea, sa ma planga cei pe care ii iubesc. M-am nascut sa nu vreau sa fiu mai mult decat ceea ce sunt.
 
Publicat de coryta 

 

Intalnire

Limbi de foc brazdeaza vazduhul prevestind sfarsitul zilei. Frunzele lucesc pline de viata frematand in culori multicolore... cerul devine sangeriu. O zi in care sufletul meu a descoperit o noua inima. Pe aleile sufletului meu aud ecoul pasilor tai. Suntem doua suflete in valtoarea vietii precum fluturii prinsi in mantia luminii. Ma bucur ca mi-ai iesit in cale. Pe cararile pietruite din launtrul meu iti voi inveli lacrimile in vise de noapte iar diminetile vor avea aroma de senin. Ma voi trezi cu zambetul pe buze plutind pe aripi de fluturi... de sperante... un zambet de-a lungul trecerii prin timp... aceeasi eu.
 
Publicat de coryta 

 

Nostalgie

Un strat de purpură pătează albastrul violet al mării. Vântul iși plimbă tristețile pe la fereastra mea. Cine ești... de unde vii? Ochii tăi plini de regrete și tristețe par două candele aprinse... îmi luminează oare calea spre sufletul tău? Eternul semn de întrebare. Vântul mării îți sărută fruntea, obrajii, gura... ar vrea să-ți alunge tristețea amintirilor de odinioară. Pornit în căutarea frumosului din suflet, dă-mi mâna, s-ajungem împreună până în zarea-nsângerată unde soarele se-ascunde. De când te-aștept... pe țărmul mării. Sunt ani... și anii, ce lungi îți par când n-ai cu cine să privești apusuri violete și să asculți netălmăcitele dureri ale mării. 

Publicat de coryta 

 

Am avut mereu o sete de bunatate in sufletul meu... care ar trebui sa inmoaie si cel mai intarit suflet. Lumea in care traim e tot mai pustie si suflete se plimba pe strazi intunecoase pentru a mai gasi un prieten. Un suflet il cauta pe altul, cu speranta de a mai gasi o farama de iubire. Imi e dor de imbratisari invaluite de miresmele iubirii, de mana intinsa pentru a-mi ridica intreaga-mi fiinta, de lacrimile de fericire ce mi-au strabatut obrazul, de mangaierea calda si plina de fiori. Imi era sete de dragoste... speram sa-mi potolesc setea prin tine. Lasa-ma sa te iubesc cu o dragoste sfanta, suflet drag... sa imi auzi rasul sufletului si sa radem impreuna. Sunt aici pentru tine, dar am nevoie de tine, pentru a fi aici. 
Publicat de coryta 

 

Seara

Îmi doresc să las în urmă umbrele tristeții și să iau la braț visele speranței, să zâmbesc la tot ce viața îmi va da și să găsesc fericirea. Trăim printre vise și simțim uneori că plouă cu patimi și fiori... un covor de lacrimi pe-al vieții nisip, iar durerea pare fără de sfârșit. Azi mi-aș dori să zâmbesc altfel... mi-aș dori să cânte inima pentru mine... să nu mai cadă ploi și lacrimi pe obrajii lumii. Azi aș îngenunchea și te-aș ruga să rămâi mereu în viața mea. E seară... liniștea coboară printre gândurile obosite de bruma zilei. Îmi doresc să pot să-ți ating inima, așa cum tu mi-ai cuprins sufletul. Îmi doresc să mă pierd în ochii tăi, așa cum tu îmi asculți vorbele. Îmi doresc atât de multe... dar tu ești departe, și e seară.
 
Publicat de coryta 

 

Un amalgam de culori e viata noastra... O clipa portocalie a trecut si a fost inlocuita de una neagra, dar o clipa albastra o va urma pe aceasta... sufletul meu e violet. Curcubeul existentei noastre domneste in intunericul tacerii. De ce sa taci cand poti vorbi? De ce sa plangi cand poti rade? De ce sa suferi cand iti poti umple viata de culori vii? Mai bine luam toate culorile lumii si le intindem de-a lungul vietii noastre. Curcubeul existentei noastre domneste in intunericul tacerii numai daca noi il lasam. 
Publicat de coryta 

 

Eu sunt un zambet inundat de lacrimi, o inganare de strigate, de soapte... Te-am asteptat la portile iubirii si mi te-ai sprijinit cautand suflet... tu, cea mai calda soapta a noptii mele. De te voi pierde ma voi cauta pe mine printre ploi si astre... Priveste-mi rasul... tu l-ai trezit... sa nu ma lasi s-apun. Chiar daca am plans, m-ai invatat sa rad... de-am innorat, m-am agatat de stele... de-am rasarit, in raze ai invelit o lume a noastra, o lume a sperantelor mele... lumea iubirii. 
Publicat de coryta 

SEARA ASTA SA VA FIE ( CUM ALTFEL ? ) VIOLET, ORICUM FRUMOASA, LINISTITA SI ... ROMANTICA !
DUPA UN IMAGINAR AMURG VIOLET, SA AVETI UN SOMN USOR, LEGANAT DE VISE !

Un comentariu: